wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Onkokosmetyka - ekologiczna linia ONC Dermology2 » Woda termalna ONC DERMOLOGY THERMAL LOTION 125ml
Promocje
Producenci
Nasze nowości
Chmura tagów
Kontakt
  • BORBE Kosmetyki Profesjonalne Monika Taberska
    NIP: 6981383149
  • E-mail:borbe@borbe.pl
  • Telefon+48 61 8971 338
    +48 500 726 779
    +48 694 144 274
  • Fax+48 61 8971 338
  • Godziny działania sklepu8-18
Woda termalna ONC DERMOLOGY THERMAL LOTION 125ml
Super promocja

Woda termalna ONC DERMOLOGY THERMAL LOTION 125ml

Tegoder Cosmetics

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 15,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15,50 zł

Stan produktu: Nowy


Zapytaj o cenę

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Woda termalna o niskiej zawartości oleju z hydrolatem z róży o działaniu mineralizującym, niwelującym zaczerwienienia, naprawczym i uszczelniającym naczynia krwionośne. Zastosowanie spryskiwacza w opakowaniu ułatwia aplikację osobom, które nie tolerują wmasowywania preparatu. 

Składniki aktywne:
  • Woda termalna - roztwór macierzysty powstały w procesie parowania wody z górskich źródeł termalnych masywu Salies-de-Bearn, we francuskich Pirenejach. Woda zawiera mnóstwo oligominerałów działających wzmacniająco na skórę człowieka. Są to sód, potas, magnes, wapń, mangan, cynk, miedź i żelazo, uelastycznia skórę i działa na nią relaksująco.
  • Olej z baobabu* - pozyskiwany z pierwszego tłoczenia na zimno z nasion baobabu. Drzewo popularnie nazywane jest drzewem długiego życia, ponieważ na świecie istnieją okazy mające 3000 lat. Od wielu lat olej z baobabu jest używany przez afrykańskie kobiety w celu ochrony skóry przed czynnikami środowiskowymi sawanny. Olej przeciwdziała odwodnieniu skóry, odżywia ją i chroni przed palącym słońcem. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i wspomaga system immunologiczny organizmu człowieka. Redukuje stany zapalne będąc inhibitorem enzymu 5-lipooksygenazy, który odgrywa ważną rolę w formowaniu leukotrienów, substancji będących mediatorami procesów zapalnych w organizmie. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe powodujące wzrost lipidów w skórze (kwas alfa linolenowy omega 3, kwas linolowy omega 6, kwas oleinowy omega 9, kwas palmitynowy i kwas stearynowy), roślinne sterole - lipidy podobne do ludzkiego cholesterolu, które wpływają na właściwe funkcjonowanie systemów obronnych w membranach komórkowych (beta-sitosterole, kampesterol, stigmasterol, izofukosterol), witaminy D, E i A oraz betakaroten.
  • Ekstrakt z mango - owoc pochodzący z Indii. Skórka mango jest koloru zielonego, natomiast miąższ jest pomarańczowy z racji obecności w nim dużej ilości karotenoidów (beta karotenu, luteoksantyny i wiolaksantyny), ważnej grupy pigmentów organicznych o właściwościach antyoksydacyjnych. Ponadto w mango znajdują się flawonoidy (mangiferyna, kwercetyna i kemferol), które umacniają system obronny organizmu przed wolnymi rodnikami. Zawiera minerały (cynk, żelazo i potas) oraz witaminy (A, E, C i witaminy z grupy B) bądące katalizatorami wielorakich i zróżnicowanych mechanizmów obronnych odgrywających istotną rolę w procesach naprawczych skóry uszkodzonej.
  • Ekstrakt z awokado - otrzymany z miąższu awokado, drzewa rosnącego głównie z rejonie Morza Śródziemnego, na południu USA oraz w Afryce. Zawiera dużą ilość lipidów podobnych budową do tłuszczów ludzkich (skwaleny, sterole, fosfolipidy, kwas oleinowy, linolenowy i palmitynowy). Odżywia i odnawia skórę oraz działa chroniąco na naskórek. Zawiera witaminy (E, B, A, D and K) i minerały (potas, krzem, fosfor, mangan, żelazo, wapń i sód).
  • Woda różana - Rosa damascena rośnie u wybrzeży Morza Śródziemnego, w Syrii, Libanie, Turcji, w regionach Grasu we Francji oraz na różanych wzgórzach w Bułgarii. To bardzo aromatyczny i delikatny kwiat. Z róży damasceńskiej pozyskuje się najczystszą wodę różaną, bogatą w taniny, kwas galusowy i olejek eteryczny. Taniny mają właściwości ściągające w układzie krążenia, wzmacniają naczynia i redukują stany zapalne. Koncentrat różany, bogaty w fenole, ma silnie własności antyseptyczne, zmiękczające, kojące i udrażniające naczynia, szczególnie dla skór suchych i wrażliwych. Odświeża skórę, niweluje zaczerwienienia i obkurcza naczynia krwionośne.
Sposób użycia: codziennie w zależności od potrzeb, na oczyszczoną skórę. Ściągniętą, odwodnioną skórę można również spryskiwać wodą termalną z niewielkiej odległości dowolnie podczas dnia.

INCI: aqua, glycerin, Rosa damascena flower water, polysorbate 20, Adansonia digitata seed oil, Mangifera indica fruit extract, Persea gratissima fruit extract, calcium gluconate, gluconolactone, citric acid, parfum, sodium benzoate, potassium sorbate.

*olej certyfikowany przez Ecocert

 

Przeznaczenie produktu: do użytku profesjonalnego i domowego

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.